Castraten (wonen bij mijn moeder)

Dit stukje zal over Luna en Sid gaan. Deze knapperds zijn zonder stamboom maar dat maakt ze niks niet minder dan de rest. Ze zijn van mijn moeder en wanneer ik uit huis ga zullen ze ook bij haar blijven. Sid is een kruising en Luna is ons verteld dat ze een neva masquerade is maar dit weten wij natuurlijk nooit zeker. Zonder stamboom is een kat niet raszuiver en weet je nooit wat voor rassen er in zitten. In principe maakt dit ze ook rasloos. Het zijn eigenlijk huistuinkeukenkatten met de look van een ras. Dit maakt ze voor mij niks niet minder waard of mooi. Wel weet ik, dat ik nooit snel meer stamboomloos koop. Dit in verband met de achtergrondinformatie die je mist. 

Op 14-01 is Dior gesloten omdat hij een knikstaart bleek te hebben. Dit is ons nooit eerder opgemerkt helaas. Hierdoor is hij nu gecastreerd want met een knikstaart mag niet gefokt worden. Dior blijft bij ons wonen als castraat.

Helaas heb ik de keuze moeten maken om Luna in te laten slapen. 

26-04-2018 - 17-05-2022 

Luna is geboren op 26-04-2018.

Dit dametje is hier gekomen toen ze 9 maand oud was en heeft vanaf dag 1 mijn hart gestolen. Helaas bleken haar vorige eigenaren toch allergisch te zijn en moesten haar helaas weg doen. Luna is daar alleen opgeroeid en dat merken we soms nog steeds. Ze is een beetje een loner. Ze vind het heerlijk om alleen te zijn en af en toe wanneer ze de gekke 5 minuten heeft te spelen met de rest. Verder is ze ontzettend sociaal en nieuwsgierig. Wanneer we bezoek hebben staat zij vaak wel vooraan om even hallo te komen zeggen. Helaas heeft Luna dit jaar waarschijnlijk een niersteen gehad waardoor ze veel afviel en pijn had. Ze staat nu op speciaal voer hiervoor. Wat er precies is er gebeurt durft de dierenarts niet met zekerheid te zeggen. In ieder geval was haar urineleider verwijd wat kon duiden op een niersteen. Na een röntgenfoto is er geen niersteen ontdekt maar wel is er een rug aandoening bij haar gediagnostiseerd genaamd: spondylose. Hiervoor krijgt ze nu 1 keer in de maand een injectie genaamd Solensia. https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/solensia-epar-medicine-overview_nl.pdf 

 

Sid is geboren op 4-12-2018.

Hij is een typisch gevalletje allemansvriend. Hij komt stoer over door zijn boze blik maar is een lieverd eerste klas. Zijn vader is een Maine coon en zijn moeder een Siberische kat. Een kruising dus. Eigenlijk zou elke kattengroep een Sid moeten hebben. Wanneer de dames iets te hard stoeien komt hij de boel wel even regelen en weer op orde brengen. Ook verzorgd hij iedereen goed. Hij mag graag iedereen af en toe wassen. Sid is ook een kat die lekker zijn eigen gang gaat en altijd rustig is. Verder is hij altijd wel in de woonkamer te vinden om alles goed in de gaten te kunnen houden. Siddeman is zijn bijnaam. 

Dior  Balavi de siberia

Dior is een blue point. Code NEM a. Hij is geboren op 28-06-2021 in Spanje. 

Stamboom via Pawpeds: https://www.pawpeds.com/db/?a=p&id=1586174&g=4&p=sib&o=elastic 

Karakter: ontzettend aanhankelijk, ondeugend, aandacht zoeker, speels, dominant

Dior is een kater die weet wat hij wilt. En hij gaat er dan ook voor. Dus wanneer iemand op zijn plekje ligt gaat hij er gewoon lekker boven op of naast liggen. Het was eigenlijk nog helemaal niet de bedoeling om een kater aan te schaffen. Maar omdat ons Sid in de minderheid was toch besloten een kater voor de 2 dames aan te schaffen. Hoe het verder loopt zie ik nog wel. Het kan best zijn dat ik voor mijn dames eerst een andere kater gebruik. Maar wie weet wat de toekomst brengt toch? Dior is in ieder geval van het moment dat hij hier was thuis. Hij is net zoals Bibi heel luchtig en niet bang. Meneertje vind iedereen leuk en dat laat hij ook graag weten. Hij vind het heerlijk om bij je te liggen en te knuffelen. Het liefst wilt hij de hele dag aandacht. Ik heb hem zelf opgehaald in Spanje en zijn fokkers ontmoet. Een ontzettend lief stel! Ik vond het best spannend hem mee te nemen in het vliegtuig. Maar hij heeft zich de hele weg niet laten horen en heerlijk geslapen. Dus wie weet voor herhaling vatbaar in de toekomst. 

 

Helaas bleek Dior een knikstaart te hebben dus is hij nu een castraat. Zie afbeelding hieronder voor als u niet weet wat hier mee bedoeld wordt. Dat is Dior zijn knikstaart